Fysiotherapie na een Corona besmetting geeft je letterlijk meer lucht en energie.

COVID REVALIDATIE

Wanneer je besmet bent geraakt met het coronavirus kan dit tot langdurige lichamelijke klachten leiden. Dat je bent genezen, betekent niet dat jouw vitaliteit weer hetzelfde is als voorheen. Vandaar dat Zorginstituut Nederland het aanraadt om voor paramedische herstelhulp te kiezen, wanneer dit nodig is. Fysiotherapie valt onder deze herstelzorg. Bij Cardo Healthcare in Veldhoven en Waalre worden ex-coronapatiënten begeleid in het hersteltraject.

ESSENTIELE BEGELEIDING

COVID-revalidatie met behulp van de fysiotherapeut is specialistisch werk en bestaat uit het optrainen van verloren spiermassa en het verbeteren van de longcapaciteit.

Fysiotherapiepraktijken, die deze specialistische zorg kunnen bieden zijn aangesloten bij het Chronisch Zorgnet. Er wordt Chronisch Zorgnet verwacht dat er met meerdere disciplines naar het COVID herstel wordt gekeken.

Onder het dak van Cardo Healthcare werken fysiotherapeuten, ergotherapeuten, cesartherapeuten en diëtisten intensief samen om het hersteltraject optimaal te laten verlopen.

Cardo Healthcare Veldhoven en Waalre zijn beiden zo’n gespecialiseerde praktijk.

HIGHTECH APPARATUUR

Bij Cardo Healthcare wordt er gebruik gemaakt van hightech cardio- en trainingsapparatuur.

Hiermee kan heel specifieke krachttraining aangeboden worden die afgestemd is op spierrevalidatie na het doormaken van COVID.

Deze zogenaamde eGym apparatuur geeft een op de persoon afgestemde trainingsroutine, waarbij de apparatuur compleet is afgesteld op het persoonlijke lichaam. Dit, in combinatie met allerlei therapeutische trainingen, zoals ademhalingsoefeningen, zorgt ervoor dat de spierkracht en het inspannings- en uithoudingsvermogen worden verbeterd en langzaamaan terugkomen op het oude niveau.

PARAMEDISCHE HERSTELZORG REGELING

Zorginstituut Nederland heeft van de minister van Volksgezondheid de opdracht gekregen om de zorg voor ex COVID-19 patiënten goed te organiseren.

De organisatie heeft gemerkt dat paramedische herstelzorg cruciaal is in een groot aantal gevallen. Vandaar het besluit dat de mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus, of tekenen van een besmetting hebben ervaren zonder een test te laten doen, recht hebben op 50 fysiotherapeutische behandelingen uit de basisverzekering.

Je hoeft dus niet aanvullend verzekerd te zijn om aanspraak te kunnen maken op deze zorg.
Deze regeling geldt onder andere ook voor ergotherapie en logopedie.

Cardo​ Healthcare Veldhoven
Rapportstraat 10A
5504 BP Veldhoven
T: 040 – 2 094 095
E: fysio@cardo.nl

Cardo​ Healthcare Waalre
van Dijklaan 3
5541 WG Waalre
T: 040 – 2 094 095
E: fysio@cardo.nl

Gespecialiseerde COVID-19 Corona fysiotherapie.

Een deel van de patiënten dat Corona heeft doorgemaakt heeft (langdurig) last van klachten zoals vermoeidheid en kortademigheid. Zij hebben veel baat bij adequate (fysiotherapeutische) revalidatie in de eerste lijn. Gezien de impact van het virus op de samenleving zet Chronisch Zorgnet zich in om met  een eerstelijns opvangnet voor deze patiëntengroep te realiseren. Daarom zijn er binnen Chronisch ZorgNet ‘coronatherapeuten’ opgeleid die deze patiënten kunnen behandelen. Deze therapeuten hebben allemaal een uitgebreide basisscholing longaandoeningen gedaan, en hebben zich daarna bijgeschoold op het gebied van revalidatie na corona. Alle coronatherapeuten werken samen met de huisarts en een diëtist en ergotherapeut in de woonomgeving van de patiënt.

Klik HIER als u meer informatie wilt hebben over Chronisch Zorgnet, het netwerk van gespecialiseerde Corona fysiotherapeuten.

Bij COVID-19 revalidatie wordt er gebruik gemaakt van hightech cardio- en trainingsapparatuur. Hiermee kan heel specifieke krachttraining aangeboden worden, die afgestemd is op spierrevalidatie na het doormaken van COVID-19. Deze zogenaamde eGym apparatuur geeft een op de persoon afgestemde Corona trainingsroutine , waarbij de apparatuur compleet is afgesteld op de patiënt. Op deze apparatuur kunnen nauwkeurige krachttesten afgenomen worden die in het patientendossier bewaard worden.
Dit, in combinatie met allerlei therapeutische trainingen, zoals ademhalingsoefeningen, zorgt ervoor dat de spierkracht en het inspannings- en uithoudingsvermogen worden verbeterd en langzaamaan terugkomen op het oude niveau.

Vergoeding fysiotherapie na COVID-19 / Corona virus.

Zorginstituut Nederland heeft van de minister van Volksgezondheid de opdracht gekregen om de zorg voor ex COVID-19 patiënten goed te organiseren.

De organisatie heeft gemerkt dat paramedische herstelzorg cruciaal is in een groot aantal gevallen. Vandaar het besluit dat de mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus, of tekenen van een besmetting hebben ervaren zonder een test te laten doen, recht hebben op 50 fysiotherapeutische behandelingen uit de basisverzekering.  U hoeft dus niet aanvullend verzekerd te zijn om aanspraak te kunnen maken op deze zorg. Deze regeling geldt onder andere ook voor ergotherapie en logopedie.

De behandelperiode mag maximaal zes maanden duren, waarbij er na drie maanden door de arts wordt vastgesteld of het effectief is om door te gaan met de herstelzorg.

Vind direct een COVID-19 fysiotherapeut.

Op zoek naar een COVID-19 fysiotherapeut bij jou in de buurt?

Klik dan op onderstaande button om op plaatsnaam een behandelaar te zoeken.

Zorgzoeker
COPD Plattegrond Nederland